OliveMagazine

Κολιοί με πατάτες, ελιές Θάσου και μάραθο στον φούρνο

Κολιοί με πατάτες, ελιές Θάσου και μάραθο στον φούρνο

Μερίδες:4-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1,5 κιλά πατάτες
  • 6-7 κολιοί φρέσκοι (περίπου στο κιλό)
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 4 ντομάτες κομμένες σε ζάρια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 70 γρ. ελιές Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια
  • ε.π. ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις ψήνουμε λίγο στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεκινάμε να καθαρίζουμε τους κολιούς από τα εντόσθιά τους και τους φιλετάρουμε.

Παίρνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις στρώνουμε στο ταψί, μαζί με την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στις πατάτες, απλώνουμε γύρω γύρω τις ελιές, ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 240°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι ελάχιστος, περίπου 3΄. Αποσύρουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού από πάνω.

Styling: Elena Jeffrey- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο