Τα γκρατιναρισμένα φαγητά, με την ωραία, χρυσαφένια κρούστα, είναι από τις επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.

Υλικά
- 6 κολοκύθια μέτρια, σε ροδέλες ή λωρίδες
- 6 φέτες κατσικίσιο τυρί (σε ροδέλες)
- 120γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 8 ντομάτες μέτριες, σε ροδέλες
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. φρυγανιά
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ την κρέμα με το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό.Βήμα 2
Λαδώνετε και πασπαλίζετε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνετε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνετε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνετε το μισό περιεχόμενο του μπολ (κρέμα-πεκορίνο) και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνετε το κατσικίσιο τυρί.Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb