kotopoulo-(5)
clock icon
2:10'

Κοτόπουλο μπριάμ στη λαδόκολλα

Υλικά

  • 2 ντομάτες, σε χοντρές φέτες
  • 800γρ. κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, σε μέτριες φέτες
  • 2-3 κολοκυθάκια, σε μέτριες φέτες
  • 2 πατάτες, σε μέτριες φέτες
  • 1 πιπεριά, σε μέτριες φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριες φέτες
  • 100ml χυμό ντομάτας
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το καλοκαιρινό καθημερινό τραπέζι θέλει ευκολία, οπότε κλείνουμε το αγαπημένο μας μπριάμ στη λαδόκολλα μαζί με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Σε ένα ταψί τοποθετείτε 2 λαδόκολλες σταυρωτά και κάνετε μια στρώση με τις μισές ντομάτες και τις μερίδες του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

Τοποθετείτε σε στρώσεις τα υπόλοιπα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και καλύπτοετε με τις υπόλοιπες ντομάτες.

Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά (μπορείτε να ψήσετε το φαγητό σε γάστρα αντί στη λαδόκολλα). Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Σε ένα ταψί τοποθετείτε 2 λαδόκολλες σταυρωτά και κάνετε μια στρώση με τις μισές ντομάτες και τις μερίδες του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

Βήμα 2

Τοποθετείτε σε στρώσεις τα υπόλοιπα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και καλύπτοετε με τις υπόλοιπες ντομάτες.

Βήμα 3

Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά (μπορείτε να ψήσετε το φαγητό σε γάστρα αντί στη λαδόκολλα). Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 4

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook