OliveMagazine

Κοτόπουλο κυνηγού (poulet sauté chasseur) με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Κοτόπουλο κυνηγού (poulet sauté chasseur) με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 μακριά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 250 ml λευκό κρασί
  • μερικά κλαδάκια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 600-800 ml ζωμό κότας
  • 2-4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο και λευκό
  • Για τον πουρέ

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το αλεύρι ελαφρά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειαστεί και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια στο λάδι και τηγανίζουμε για 5’, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για άλλα 5’. Ανακατεύουμε το θρυμματισμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι με τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με αρκετό ζωμό για να καλύψει το κοτόπουλο. Βάζουμε το καπάκι, μεταφέρουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το καπάκι από το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30’ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.

Αλατοπιπερώνουμε καλά. Οταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο καλά αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 15΄-20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Στραγγίζουμε καλά. Γυρίζουμε ξανά τις πατάτες μας στην κατσαρόλα και πολτοποιούμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε καλά με λευκό πιπέρι και λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο ακόμα τυρί, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο