chicken chasseur with cheese and roasted garlic mash
clock icon
2:10'

Κοτόπουλο κυνηγού με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 μακριά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 250 ml λευκό κρασί
  • μερικά κλαδάκια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 600-800 ml ζωμό κότας
  • 2-4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο και λευκό
  • Για τον πουρέ

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να μετατρέψουμε το κοτόπουλο σε ένα πολύ γευστικό πιάτο. Ο βελούδινος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ ταιριάζει μοναδικά με το κοτόπουλο και αποτελούν μαζί μια ιδανική επιλογή για κάθε τραπέζι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ελαφρά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειαστεί και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια στο λάδι και τηγανίζουμε για 5’, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για άλλα 5’. Ανακατεύουμε το θρυμματισμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι με τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με αρκετό ζωμό για να καλύψει το κοτόπουλο. Βάζουμε το καπάκι, μεταφέρουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το καπάκι από το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30’ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.

Αλατοπιπερώνουμε καλά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Αλατοπιπερώνουμε καλά με λευκό πιπέρι και λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο ακόμα τυρί, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

* Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ελαφρά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειαστεί και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια στο λάδι και τηγανίζουμε για 5’, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για άλλα 5’. Ανακατεύουμε το θρυμματισμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι με τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με αρκετό ζωμό για να καλύψει το κοτόπουλο. Βάζουμε το καπάκι, μεταφέρουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το καπάκι από το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30’ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε καλά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε καλά με λευκό πιπέρι και λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο ακόμα τυρί, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

* Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.