Everyday healthy, turnmeric chicken and crispy chickpeas
clock icon
35'

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και τραγανά ρεβίθια

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 1½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε μικρούς κύβους
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 160 γρ. baby σπανάκι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + μερικές φέτες
  • 4 πίτες ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες

Το κοτόπουλο συνδυάζεται αρμονικά με τα ρεβίθια, που σε αυτή τη συνταγή τα γνωρίζουμε σε μια πιο τραγανή και πικάντικη εκδοχή.

Στεγνώνουμε τα ρεβίθια με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσό χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.

Αποσύρουμε με μία λαβίδα σιλικόνης το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε τα ρεβίθια στο τηγάνι με το λίπος του κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύουμε για 8΄-10΄, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ξεκινήσουν τα ρεβίθια να χρυσαφίζουν και να γίνονται τραγανά. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη έως ότου μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού.

Απλώνουμε το γιαούρτι σε τέσσερα πιάτα και προσθέτουμε τα ρεβίθια με το σπανάκι και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με τις πίτες ολικής αλέσεως και φέτες λεμονιού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: POLLY WEBSTER
STYLING: LAUREN MILLER
FOOD STYLING: LIBBY SILBERMAN

Διαδικασία

Βήμα 1

Στεγνώνουμε τα ρεβίθια με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσό χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.

Βήμα 4

Αποσύρουμε με μία λαβίδα σιλικόνης το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε τα ρεβίθια στο τηγάνι με το λίπος του κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύουμε για 8΄-10΄, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ξεκινήσουν τα ρεβίθια να χρυσαφίζουν και να γίνονται τραγανά. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη έως ότου μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού.

Βήμα 5

Απλώνουμε το γιαούρτι σε τέσσερα πιάτα και προσθέτουμε τα ρεβίθια με το σπανάκι και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με τις πίτες ολικής αλέσεως και φέτες λεμονιού.

Βήμα 6

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: POLLY WEBSTER
STYLING: LAUREN MILLER
FOOD STYLING: LIBBY SILBERMAN