OliveMagazine

Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ

Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:180
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 4 κουτ. σούπας γκαράμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο.

Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο τηγάνι και τοτσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζίντζερ και σβήνουμε με τον ζωμό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Φωτογραφίες: Mike English

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο