20181224152305_kotopoulo-me-laxanika-kai-kary-IMG_0716

ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

clock icon
40'

Κοτόπουλο με λαχανικά και κάρι

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
  • 2 φλιτζάνια μπουκετάκια από μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, σε ροδελίτσες
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 φλιτζάνια κοτόπουλο ψητό που περίσσεψε, σε μπουκιές
  • 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη ή πάστα κάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε πολύ ψιλές ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρύζι basmati βρασμένο, για το σερβίρισμα

Tips

  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο ψητό κρέας σας έχει περισσέψει.

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που ταιριάζει εξαιρετικά στο καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πατάτα και το μπρόκολο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε το κοτόπουλο και το σκόρδο, φέρνετε δυο βόλτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τα ντοματίνια, το κάρι και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε πάνω σε ρύζι basmati με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε κάθε μερίδα.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πατάτα και το μπρόκολο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Ρίχνετε το κοτόπουλο και το σκόρδο, φέρνετε δυο βόλτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τα ντοματίνια, το κάρι και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρετε πάνω σε ρύζι basmati με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι σε κάθε μερίδα.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κάτη