OliveMagazine

Κοτόπουλο με πατάτες, λεμόνι και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο με πατάτες, λεμόνι και δεντρολίβανο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1.200 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 πρέζες ανθό αλατιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ε.π. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί θωρακίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε νερό, αρκετό για να καλύπτει το φαγητό. Δίνουμε μια δυνατή βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μία ώρα και ένα τέταρτο.

Διαλύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμoνιού, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακινώντας ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει ακόμα μία βράση. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο