kotopoulo
clock icon
40'

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Μαγειρέψετε το κοτόπουλο διαφορετικά με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες.

Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Βήμα 3

Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή