kotopoulo_laxanika
clock icon
1:45'

Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
  • 3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eύκολο και νόστιμο κοτόπουλο, που συνοδεύεται από λαχανικά. Ιδανική πρόταση για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτος Πολυκόφτης Severin Ματ 400W

Luminarc Σετ 3 Σκεύη Οβαλ Πυριμαχα Λευκα Trianon

Mastrad Κόφτης Λαχανικών με Δοχείο Φύλαξης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μίξερ χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.

Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα κομμένα λαχανικά.

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μίξερ χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.

Βήμα 2

Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα κομμένα λαχανικά.

Βήμα 3

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή