Μια δροσερή, εύκολη και υγιεινή συνταγή που συνδυάζει το κοτόπουλο με το αβοκάντο, την κινόα και τα ντοματίνια, ιδανική για το γραφείο, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού που κάνει πολλή ζέστη.
Αλατοπιπερώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το πασπαλίζετε με πάπρικα. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε μέσα τις λωρίδες του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε από πάνω με αλατοπίπερο και επιπλέον πάπρικα, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε και από τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνετε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε στη σαλατιέρα με την κινόα, τα
ντοματίνια, το αβοκάντο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά του dressing και περιχύνετε με τη μισή ποσότητα τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας, τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα και τελειώνετε με τα κομματάκια του κοτόπουλου. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το πασπαλίζετε με πάπρικα. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε μέσα τις λωρίδες του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε από πάνω με αλατοπίπερο και επιπλέον πάπρικα, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 2
Στο μεταξύ βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνετε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε στη σαλατιέρα με την κινόα, τα
ντοματίνια, το αβοκάντο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά του dressing και περιχύνετε με τη μισή ποσότητα τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας, τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα και τελειώνετε με τα κομματάκια του κοτόπουλου. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.