kotosalata

clock icon
40'

Κοτοσαλάτα με κινόα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 250γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
  • 100γρ. ντοματίνια, σε φέτες
  • 1 κολοκύθι σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • μερικά μαρουλόφυλλα
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Η θρεπτική κινόα εδώ συνδυάζεται ιδανικά με το κοτόπουλο και το μαρούλι. Μία νόστιμη σαλάτα που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα.

Βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Τη στραγγίζετε. Παράλληλα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Το κόβετε σε κυβάκια.
Όταν κρυώσει η κινόα και το κοτόπουλο  ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σας και τα ανακατεύετε μαζί με την κινόα και το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι και περιχύνετε τη σαλάτα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως σε σαλατιέρα που έχετε ντύσει με μαρουλόφυλλα ή την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε αργότερα με τον ίδιο τρόπο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Τη στραγγίζετε. Παράλληλα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Το κόβετε σε κυβάκια.

Βήμα 2

Όταν κρυώσει η κινόα και το κοτόπουλο  ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σας και τα ανακατεύετε μαζί με την κινόα και το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι και περιχύνετε τη σαλάτα.

Βήμα 3

Ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως σε σαλατιέρα που έχετε ντύσει με μαρουλόφυλλα ή την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε αργότερα με τον ίδιο τρόπο.