kotopoulo-me-laxanika–196146studiopaterakis
clock icon
15'

Κοτοτηγανιά με μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια

Υλικά

  • 600γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε κύβους
  • 150γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια λεπτά, τρυφερά, μόνο τις φούντες
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 100γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φέτα, σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 30 φυλλαράκια δυόσμο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν έχετε γουόκ προτιμήστε το. Είναι ιδανικό για γρήγορο μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μια κοτοτηγανιά άλλη υπόθεση! Γρήγορη, εύκολη, μυρωδάτη και νόστιμη. Το μυστικό είναι στο γρήγορο σοτάρισμα όλων των υλικών σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Σε 15 λεπτά στο πιάτο!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σπαράγγια για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνετε το μπρόκολο, μετά από μισό λεπτό το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για μισό λεπτό επιπλέον. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε.
Απομακρύνετε από τη φωτιά, ενσωματώνετε το δυόσμο και το ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με φέτα.
Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σπαράγγια για άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 2

Ρίχνετε το μπρόκολο, μετά από μισό λεπτό το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για μισό λεπτό επιπλέον. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ενσωματώνετε το δυόσμο και το ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με φέτα.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή