OliveMagazine

Υπερ-τραγανά κουρκουμπίνια

Υπερ-τραγανά κουρκουμπίνια

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. νερό
  • 60 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 φλούδες λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη γλυκόζη, σε ένα κατσαρολάκι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για 8’ με 10’ και αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε τη γλυκόζη κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.

Για τα κουρκουμπίνια: Σε ένα στενό κατσαρολάκι ή σε μεγάλο μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο . Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λευκό μέρος, το βουτυρόγαλα, σε ένα μπολ, ώστε να έχουμε ένα βούτυρο κλαριφιέ.

Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε με προσοχή στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω του ένα 2ο. Διπλώνουμε το φύλλο από την μεγάλη του πλευρά στη μέση βουτυρώνουμε καλά και στη συνέχεια ρολλάρουμε σε ένα πολύ σφιχτό ρολό. Με λίγο νερό και με ένα πινέλο βρέχουμε αρκετά το σημείο που κλείνει το ρόλο για να κλείσει καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα μακρύ ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε με την πλευρά αυτή προς τα κάτω ώστε να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα (θα έχουμε 6 ρολά). Τα μεταφέρουμε για 20’ λεπτά στο ψυγείο.

Στον ενδιάμεσο χρόνο θερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο η σπορέλαιο (περίπου μέχρι τη μέση). Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μήκος περίπου 4-6 εκ.

Τηγανίζουμε  τα κουρκουμπίνια, σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5’ με 6’ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, γρήγορα όσο είναι ακόμα καυτά τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι όπου και αφήνουμε από 40’’ μέχρι 60’’’ δευτερόλεπτα. Τα αφαιρούμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο