kozanitiko-arni
clock icon
2:0'

Κοζανίτικο καταφιώτικο αρνάκι

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, σε μεγάλες μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι

Μία συνταγή με αρνί που φέρνει αέρα Βόρειας Ελλάδας. Με κοζανίτικο χαρακτήρα «έρχεται» στο τραπέζι σας μαζί με λαχανικά.

Βράζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Το στραγγίζετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε στο ταψί το μισό κρέας και εναλλάξ τα μισά από τα υλικά. Συνεχίζετε με κρέας και τα λαχανικά σε στρώσεις. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Το στραγγίζετε.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε στο ταψί το μισό κρέας και εναλλάξ τα μισά από τα υλικά. Συνεχίζετε με κρέας και τα λαχανικά σε στρώσεις. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή