Christmas Food Menu

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

clock icon
3:30'

Κρεατόσουπα με λαχανικά

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε μερίδες
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, το λευκό τμήμα, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 250 ml ξηρό ροζέ ή κόκκινο κρασί
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μια ζεστή κρεατόσουπα με μοσχαρίσια ούρα σιγομαγειρεμένη με λαχανικά είναι το ιδανικό comfort food για τις γιορτινές μέρες. Ο Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ χαρίζει γεύση ντομάτας και έξτρα νοστιμιά σε αυτό το αγαπημένο χειμερινό πιάτο

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρουμε την ουρά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ανακατεύουμε 2-3 φορές να διαλυθεί.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, μαζί με τους χυμούς του που έμειναν στο πιάτο, και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 λίτρα καυτό νερό ή ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι δηλαδή το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο.
Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος με μια λαβίδα. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το ανοίγουμε σε ίνες. Σερβίρουμε τη σούπα με κρέας από πάνω σε κάθε μερίδα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρουμε την ουρά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ανακατεύουμε 2-3 φορές να διαλυθεί.

Βήμα 3

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, μαζί με τους χυμούς του που έμειναν στο πιάτο, και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 λίτρα καυτό νερό ή ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι δηλαδή το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο.

Βήμα 5

Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος με μια λαβίδα. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το ανοίγουμε σε ίνες. Σερβίρουμε τη σούπα με κρέας από πάνω σε κάθε μερίδα.