OliveMagazine

Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα

Μερίδες:Για ένα ταψί 40×30
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί (6 τεμάχια)
  • 800γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λωρίδες
  • 300γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ. φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200γρ. κατσικίσιο κασέρι τριμμένο
  • 6 κουτ. σούπας + 100ml ελαιόλαδο
  • 40γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ¾ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 μεσαία αβγά + 1 κρόκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε τις 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύετε.

Λαδώνετε ένα ταψί 40×30εκ. και τοποθετείτε 3 φύλλα στη σειρά ζαρωμένα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε καλά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα, αφήνοντας 1 εκατοστό κενό στην περίμετρο. Τέλος βάζετε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα πολύ καλά.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε τον κρόκο αβγού και αλείφετε τα φύλλα της πίτας, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο