Krepes-me-krema-sokolatas-kai-mpanana
clock icon
40'

Κρέπες με βελούδινη κρέμα σοκολάτας και μπανάνες

Υλικά

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα πλήρες
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ουίσκι
  • 1-2 μπανάνες σε φέτες

Οι κρέπες, γλυκές ή αλμυρές, είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων. Γλυκαθείτε λοιπόν φτιάχνοντάς τες με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και μια υπέροχη γέμιση με μπανάνες και σοκολατένια κρέμα από Κουβερτούρα.

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα της σοκολάτας: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ και βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Τη ρίχνετε όπως είναι καυτή πάνω στην Κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Τέλος ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλετε ψυγείο.
Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Όταν θέλετε να σερβίρετε παίρνετε μία μία τις κρέπες και απλώνετε κρέμα σοκολάτας στη μισή πλευρά. Προσθέτετε φέτες μπανάνας και διπλώνετε την κρέπα. Τη διπλώνετε και δεύτερη φορά και τη μεταφέρετε σε πιάτο. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα της σοκολάτας: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ και βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Τη ρίχνετε όπως είναι καυτή πάνω στην Κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Τέλος ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλετε ψυγείο.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε παίρνετε μία μία τις κρέπες και απλώνετε κρέμα σοκολάτας στη μισή πλευρά. Προσθέτετε φέτες μπανάνας και διπλώνετε την κρέπα. Τη διπλώνετε και δεύτερη φορά και τη μεταφέρετε σε πιάτο. Σερβίρετε αμέσως.