kritsinia tel
clock icon
45'

Κριτσίνια καρότου με ελαιόλαδο

Υλικά

  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι (1 φλιτζάνι = 240ml) ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ηλιόσπορους
  • ½ φλιτζάνι κουάκερ
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • λίγο αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι

Tips

  • Το ελαιόλαδο τους δίνει χαρακτηριστική γεύση και υφή. Μπορείτε όμως, αν θέλετε, να βάλετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο, μετριάζοντας τη χαρακτηριστική σπιρτάδα που δίνει στα κριτσίνια μόνο το ελαιόλαδο.

Ένα υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, από την Βάσω Τρίμπου, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές και έτσι αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Υγιεινές συνταγές για παιδιά, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και τα στίβετε καλά αφαιρώντας όσο γίνεται τα υγρά τους.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υγρά, τα καρότα, τους ηλιόσπορους και το κουάκερ.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Πλάθετε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και τα στίβετε καλά αφαιρώντας όσο γίνεται τα υγρά τους.

Βήμα 2

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υγρά, τα καρότα, τους ηλιόσπορους και το κουάκερ.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Πλάθετε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.