laxanosalata-mikri

ΓΙΑ VEGANS

clock icon
10'

Λαχανοσαλάτα με φρούτα και αμύγδαλα

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 2 καρότα
  • 1 καρδιά σέλερι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μαραθόριζα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ρόδι
  • 50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • Για το ντρέσινγκ

  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ, τον χυμό
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει αρμονικά το λάχανο, με τα φρούτα εποχής, τα ρόδια και τους ξηρούς καρπούς και είναι ιδανική όχι μόνο για καλέσματα αλλά και για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι μας.

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για να μαρινάρουμε τη σαλάτα.
Τρίβουμε το λάχανο, το καρότο, το σέλερι, την πιπεριά και τη μαραθόριζα και τα βάζουμε σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μήλο τριμμένο, αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Κατόπιν την τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα και τη γαρνίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι, τους σπόρους από το ρόδι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Styling Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για να μαρινάρουμε τη σαλάτα.

Βήμα 2

Τρίβουμε το λάχανο, το καρότο, το σέλερι, την πιπεριά και τη μαραθόριζα και τα βάζουμε σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μήλο τριμμένο, αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.

Βήμα 3

Κατόπιν την τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα και τη γαρνίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι, τους σπόρους από το ρόδι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Styling Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφία: STUDIO M