lachanosalata_anoigma
clock icon
20'

Λαχανοσαλάτα με μήλα και σταφίδες

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 300 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 50 γρ. ρόδι
  • 80 γρ. ρόκα baby
  • 1 κόκκινο μήλο, σε κάθετες φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Για το dressing

  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 130 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα.

Dressing: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.

Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing το κόκκινο λάχανο, τις σταφίδες, το λευκό λάχανο, το καρότο, το αμύγδαλο, το ρόδι, τη ρόκα, το μήλο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάει το dressing σε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing το κόκκινο λάχανο, τις σταφίδες, το λευκό λάχανο, το καρότο, το αμύγδαλο, το ρόδι, τη ρόκα, το μήλο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάει το dressing σε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M