LAXANOSALATA
clock icon
20'

Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια λάχανο άσπρο, τριμμένο
  • 1 λάχανο κόκκινο μικρό, τριμμένο
  • 1-2 ξινόμηλα, σε πολύ λεπτές φέτες (με τις φλούδες)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ή ωμούς
  • 2-3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Μια φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη σαλάτα, για να συνοδεύσετε αλλαντικά ή χοιρινό ψητό κρέας.

Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού τις φέτες του μήλου για να μη μαυρίσουν και τρίβετε τα λάχανα με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για να μαραθούν.
Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, με τα ξινόμηλα και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε στη σαλάτα και τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους και τα καρύδια.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού τις φέτες του μήλου για να μη μαυρίσουν και τρίβετε τα λάχανα με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για να μαραθούν.

Βήμα 2

Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, με τα ξινόμηλα και τις σταφίδες.

Βήμα 3

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε στη σαλάτα και τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους και τα καρύδια.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή