Raw vegan berry cheesecake gluten-free with the frozen raspberry
clock icon
0'

Λαχταριστό vegan cheesecake

Υλικά

    Για τη βάση

  • 200 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 25 γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • 40 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη, σε σκόνη
  • Για την κρέμα

  • 180 γρ. φιστίκια κάσιους, χωρίς αλάτι
  • 40 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 100 γρ. φρέσκα σμέουρα
  • 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Ποιος είπε ότι τα vegan γλυκά δεν μπορεί να είναι λαχταριστά; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υγιεινό vegan cheesecake που γίνεται με πάστα αμυγδάλου στην βάση και φρέσκα σμέουρα στην κορυφή. Αν θέλετε περισσότερη γεύση και χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε και μύρτιλλα. Θα το λατρέψετε!

Για τη βάση αμυγδάλου: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο και τος σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα (20 εκ.), βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας.
Για την κρέμα της γέμισης: Ρίχνουμε τα φιστίκια κάσιους στο μπλεντερ μαζί με το λάδι καρύδας το σιρόπι αγαύης, τον χυμό λεμονιού κια τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην βάση αμυγδάλου ομοιόμορφα.
Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σμέουρα, με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι αγάυης. Τα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα από κάσιους
Βάζουμε το vegan cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ωρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση αμυγδάλου: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο και τος σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα (20 εκ.), βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας.

Βήμα 2

Για την κρέμα της γέμισης: Ρίχνουμε τα φιστίκια κάσιους στο μπλεντερ μαζί με το λάδι καρύδας το σιρόπι αγαύης, τον χυμό λεμονιού κια τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην βάση αμυγδάλου ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σμέουρα, με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι αγάυης. Τα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα από κάσιους

Βήμα 4

Βάζουμε το vegan cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ωρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.