lazanaki-me-solomo
clock icon
25'

Λαζανάκι με σολομό

Υλικά

  • 500γρ. Λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 300γρ. καπνιστό σολομό Νορβηγίας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Προαιρετικά, μπορείτε να κρατήσετε μια φέτα σολομό, να την κόψετε σε λωρίδες και να τις τυλίξετε στο τέλος σαν «τριανταφυλλάκια» για να διακοσμήσετε τα πιάτα σας.

Δεν υπάρχει ιδανικότερη μακαρονάδα και για ένα πιο επίσημο τραπέζι, από τα λαζάνια με σολομό. Θα τη φτιάξετε με λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ και θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατίζετε προσεκτικά. Ανακατεύετε και ρίχνετε και τα ζυμαρικά.
Προσθέτετε και τις φέτες του σολομού. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατίζετε προσεκτικά. Ανακατεύετε και ρίχνετε και τα ζυμαρικά.

Βήμα 3

Προσθέτετε και τις φέτες του σολομού. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν.

Βήμα 4

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.