21151111_47529_publiNitsiakos_lazania me kotopoulo tomata & mozzarela n
clock icon
1:35'

Λαζάνια με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά

    Για τα λαζάνια:

  • 600-750 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια, σε φέτες
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 στήθη κοτόπουλου λεπτά
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας:

  • 2,5 κιλά ώριμες ντομάτες μέτριες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 40ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα πιάτο με άρωμα Ιταλίας.  Βάζουμε λαζάνια, κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα και δημιουργούμε το πιο νόστιμο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Η μοτσαρέλα συνδυαστικά και με την παρμεζάνα φτιάχνουν ένα ισορροπημένο πιάτο. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Levital+ Comfort

Πυρίμαχο Σκεύος Casa Domani Taupe Moderna 3lt, 31x21cm

Πρέσα Σκόρδου Brabantia Profile

Για τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε πολύ καλά μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Η σάλτσα πρέπει να έχει υγρά ώστε να απορροφηθούν από τα λαζάνια στο ψήσιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τoν δυόσμο.

Για τα λαζάνια: Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση οριζοντίως. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά. Αλατοπιπερώνετε.

Στρώνετε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια, σάλτσα, παρμεζάνα και μετά κοτόπουλο. Συνεχίζετε με λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο. Στρώνετε ξανά λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με τη μοτσαρέλα. Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος -Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε πολύ καλά μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Η σάλτσα πρέπει να έχει υγρά ώστε να απορροφηθούν από τα λαζάνια στο ψήσιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τoν δυόσμο.

Βήμα 2

Για τα λαζάνια: Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση οριζοντίως. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Στρώνετε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια, σάλτσα, παρμεζάνα και μετά κοτόπουλο. Συνεχίζετε με λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο. Στρώνετε ξανά λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με τη μοτσαρέλα. Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος -Food styling: Tina Webb