lazania
clock icon
1:10'

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα μπεσαμέλ

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά που δεν θέλουν προβράσιμο
  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φάκελους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα φοβερό πιάτο ζυμαρικών με νόστιμη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που ανοίγει ιδανικά ένα πασχαλινό τραπέζι αλλά τρώγεται και ως κυρίως, παρέα με μία σαλάτα.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίσουν εντελώς τα υγρά και το μεταφέρετε σε ευρύχωρο μπολ.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Προσθέτετε μέσα στο στραγγισμένο σπανάκι, τη μισή μπεσαμέλ, τον άνηθο, το μισό βασιλικό, το τα 3/4 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεύετε την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε δυο κουταλιές Μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού και κάνετε μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα από το μίγμα με το σπανάκι και κάνετε από πάνω του μια στρώση με φέτες ντομάτας. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό.
Σκεπάζετε τις ντομάτες με ένα δεύτερο στρώμα από λαζάνια, κάνετε δεύτερη στρώση με μίγμα από σπανάκι και σκεπάζετε με λαζάνια. Σκορπάτε από πάνω τα ντοματίνια και αδειάζετε πάνω την υπόλοιπη Μπεσαμέλ.
Ισιώνετε την Μπεσαμέλ και ψήνετε τα λαζάνια στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίσουν εντελώς τα υγρά και το μεταφέρετε σε ευρύχωρο μπολ.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 3

Προσθέτετε μέσα στο στραγγισμένο σπανάκι, τη μισή μπεσαμέλ, τον άνηθο, το μισό βασιλικό, το τα 3/4 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεύετε την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε δυο κουταλιές Μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού και κάνετε μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα από το μίγμα με το σπανάκι και κάνετε από πάνω του μια στρώση με φέτες ντομάτας. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Βήμα 5

Σκεπάζετε τις ντομάτες με ένα δεύτερο στρώμα από λαζάνια, κάνετε δεύτερη στρώση με μίγμα από σπανάκι και σκεπάζετε με λαζάνια. Σκορπάτε από πάνω τα ντοματίνια και αδειάζετε πάνω την υπόλοιπη Μπεσαμέλ.

Βήμα 6

Ισιώνετε την Μπεσαμέλ και ψήνετε τα λαζάνια στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.