OliveMagazine

Λευκή τούρτα με γκοφρέτες και αμύγδαλα

Λευκή τούρτα με γκοφρέτες και αμύγδαλα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6-7 γκοφρέτες
  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 120 ml γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα
  • 360 ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μπεν μαρί τις σπασμένες γκοφρέτες για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψή τους. Με μαρίζ ή κουτάλα, ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 26 εκ., στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Στο μπολ που χρησιμοποιήσαμε για μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.

Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πάστα, για περίπου 1 λεπτό. Κάνουμε μια παύση για 2 λεπτά και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μια υφή σαν φυστικοβούτυρο με κομματάκια.

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (η οποία έχει έρθει στη θερμοκρασία δωματίου) και την πάστα από τα αμύγδαλα, ομογενοποιούμε, μεταφέρουμε στη φόρμα με τις γκοφρέτες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο