OliveMagazine

Lemon curd με καμένη μαρέγκα σε βαζάκια

Lemon curd με καμένη μαρέγκα σε βαζάκια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την κρέμα λεμονιού

  • 125ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια)
  • 2 αβγά ολόκληρα + 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 85γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • Για τη μαρέγκα

  • 3 ασπράδια αβγών
  • 150γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Βάζετε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα γυάλινο βαζάκι κι ένα κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε στο κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, τα αβγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη.

Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ανεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε την κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Θα τραβήξετε την κρέμα από τη φωτιά όταν ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα κρέμα σε πιάτο θα μπορεί να κρατά το σχήμα της. Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι και αφήστε την στο βάζο να κρυώνει.

Για τη μαρέγκα: Στρώνετε σε ένα ταψάκι χαρτί ψησίματος και απλώνετε πάνω τη ζάχαρη. Την ζεσταίνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Προσοχή μην αρχίσει να υγροποιείται.

Χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια να αφρίσουν. Βγάζετε τη ζάχαρη από το φούρνο και διπλώνοντας το χαρτί τη ρίχνετε έτσι καυτή στα χτυπημένα ασπράδια μέχρι να πήξει καλά η μαρέγκα, να κρυώσει και να κάνει κορυφές. Προς το τέλος προσθέτετε και το ξύσμα του λεμονιού. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Γεμίζετε γυάλινα βαζάκια με την κρέμα λεμονιού κατά ¾ και απογεμίζετε από πάνω με μαρέγκα. Καίτε τη μαρέγκα με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε, ανάβετε το γκριλ του φούρνου, μεταφέρετε τα βαζάκια σε ταψί και ψήνετε για μερικά λεπτά, ίσα να αρχίσει να παίρνει χρώμα η μαρέγκα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr