clock icon
25'

Λιγκουίνι με λαχανικά και πάστα μαύρου σκόρδου

Υλικά

    Για τα λαχανικά

  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 100γρ. πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
  • 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 150γρ. ντομάτα σε κομμάτια στραγγισμενη απο υγρα
  • 50γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20γρ. κουκουνάρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ζυμαρικά

  • 200γρ. λιγκουίνι
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 30γρ. παρμεζάνα
  • 10γρ. πάστα μαύρου σκόρδου
  • 20ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός, στην ολοκαίνουρια Ιστορία του στην Κουζίνα του Κωτσόβολου, υποδέχεται τον Γρηγόρη Χέλμη και μαγειρεύουν μια υπέροχη συνταγή με λιγκουίνι με λαχανικά που ψήνονται άψογα στον εντοιχιζόμενο φούρνο Hoover HOAZ7173.

Βαζετε σε ταψί τα λαχανικά και την τομάτα, μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ψηνετε στους 200°C για 12 λεπτά. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Γυρίζετε το περιεχόμενο του ταψιού σε μεταλλικό μπολ, προσθέτετε τα λιγκουίνι σουρωμένα, τον βασιλικό χοντροκομμένο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, την πάστα μαύρου σκόρδου και ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βαζετε σε ταψί τα λαχανικά και την τομάτα, μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ψηνετε στους 200°C για 12 λεπτά. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα 2

Γυρίζετε το περιεχόμενο του ταψιού σε μεταλλικό μπολ, προσθέτετε τα λιγκουίνι σουρωμένα, τον βασιλικό χοντροκομμένο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, την πάστα μαύρου σκόρδου και ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.