OliveMagazine

Locro, το φαγητό κατσαρόλας που αγαπούν στην Αργεντινή

Locro, το φαγητό κατσαρόλας που αγαπούν στην Αργεντινή

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. ξηρό καλαμπόκι
  • 3-4 φρέσκα λουκάνικα chorizo
  • 400γρ. ζαμπόν
  • 200γρ. μπέικον ή παντσέτα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 πατάτες
  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι
  • 1 κουτ. γλυκού τουρσί
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάστε το ξηρό καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει ή απλώς χρησιμοποιείστε φρέσκο.

Κόψτε όλα τα συστατικά, εκτός από τα κρεμμυδάκια, σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Καλύψτε με νερό και σιγοβράστε για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα συστατικά.

Ανακατέψτε σε ένα ξεχωριστό πιάτο τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη ρίγανη μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο και ρίξτε από πάνω το μίγμα με το ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr