OliveMagazine

Lohikeitto, η Φιλανδική σούπα με σολομό, πατάτα και πράσο

Lohikeitto, η Φιλανδική σούπα με σολομό, πατάτα και πράσο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 6+1/3 φλιτζάνια νερό
  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κυβάκια των 2½εκ.
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 500γρ. φιλέτο σολομό φρέσκο, χωρίς δέρμα, σε κομμάτια πάχους 2½εκ.
  • 4¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα πράσα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το νερό, τις πατάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του σολομού, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και βράζετε για 5 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτετε άλλη μία μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύετε να λιώσει. Πετάτε το δαφνόφυλλο και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο επιπλέον άνηθο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr