Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο, σίγουρα τα λουκάνικα με φιρίκια και μπίρα είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το
πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το
πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.