loukanika me firikia mikri

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

clock icon
25'

Λουκάνικα με φιρίκια

Υλικά

  • 500γρ. λουκάνικα ανάμεικτα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 φιρίκια, κομμένα κυδωνάτα
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 250ml ξανθιά μπίρα ή μηλίτη
  • 40γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο, σίγουρα τα λουκάνικα με φιρίκια και μπίρα είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.