OliveMagazine

Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα

Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη γέμιση

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. γάλα
  • 20 γρ. φρέσκια μαγιά μπίρας
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 520 γρ. αλεύρι φαρινάπ
  • λίγο αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα
  • λίγο μέλι, για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες: Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα.

Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τούς γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι και με λιωμένη σοκολάτα, αν επιθυμούμε

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογράφιες: Studio M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο