OliveMagazine

Μπατόν σαλέ με παρμεζάνα και μαυροσούσαμο

Μπατόν σαλέ με παρμεζάνα και μαυροσούσαμο

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 125γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ασπράδια αβγών
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ρίγανη και το μαυροσούσαμο.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με τους γάντζους ή το φτερό να αφρατέψει. Προσθέτετε τον κρόκο αβγού και αφού ενσωματωθεί ξεκινάτε να ρίχνετε σταδιακά το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πάρετε ένα ενιαίο μίγμα.

Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε μπαστουνάκια που πρώτα βουτάτε σε 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με ελάχιστο νερό και μετά τα κυλάτε πάνω στην υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα για να κολλήσει.

Αραδιάζετε τα μπαστουνάκια στο ταψάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα ξαναψήνετε για 15 λεπτά στους 130 βαθμούς να γίνουν τραγανά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο