OliveMagazine

Μύδια αχνιστά με κρασί και μουστάρδα Μaille

Μύδια αχνιστά με κρασί και μουστάρδα Μaille

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μύδια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα MAILLE Poivre Vert
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνετε τα μύδια, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρείτε τα μύδια με κουτάλα τρυπητή, ρίχνετε τη μουστάρδα στο ζουμί της κατσαρόλας και δίνετε μια βράση να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μύδια σε μπολ περιχύνοντας με τη σάλτσα της μουστάρδας, παρέα με μπόλικο ψωμί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο