Διαδικασία
Βράζετε το κουνουπίδι και το πολτοποιείτε στο μούλτι.
Βράζετε και το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να αναμιχθούν.
Προσθέτετε το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνετε τα τυριά, τον πουρέ κουνουπιδιού και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε (προαιρετικά), προσθέτετε το μακαρονάκι, ανακατεύετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.