OliveMagazine

Mac & cheese με κουνουπίδι

Mac & cheese με κουνουπίδι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 170γρ. τυρί τσένταρ
  • 170γρ. τυρί γκούντα
  • 200γρ. βρασμένο κουνουπίδι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το κουνουπίδι και το πολτοποιείτε στο μούλτι.

Βράζετε και το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να αναμιχθούν.

Προσθέτετε το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνετε τα τυριά, τον πουρέ κουνουπιδιού και ανακατεύετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε (προαιρετικά), προσθέτετε το μακαρονάκι, ανακατεύετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr