OliveMagazine

Mac & cheese με σουτζούκι και πάπρικα

Mac & cheese με σουτζούκι και πάπρικα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. μακαρόνι κοντό (πέννες, ριγκατόνι, κλπ.), μαγειρεμένο αλ ντέντε
  • 50γρ. βούτυρο NOYNOY Soft
  • 40γρ. αλεύρι
  • 300γρ. γάλα
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος NOYNOY Light
  • λίγο σουτζούκι σε λεπτές φέτες
  • 300γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κι ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ψήνετε λίγο να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα τμηματικά, ανακατεύοντας πάντα σταθερά με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε το περισσότερο τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους. Προσθέτετε το σουτζούκι, την πάπρικα, λίγο μπούκοβο -αν χρησιμοποιήσετε- και περιχύνετε το μακαρόνι με το μίγμα του τυριού. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr