OliveMagazine

Mac ’n’ cheese με ελληνικά τυριά

Mac ’n’ cheese με ελληνικά τυριά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ζυμαρικά κοντά
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 150γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Ξάνθης), τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 50γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Ζακύνθου, τριμμένο
  • 50γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)
  • ½ κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι. Καβουρδίζετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα τυριά, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Για επιπλέον γεύση και αρώματα προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής (πιπεριές, κολοκυθάκια κ.ά.) και φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο κ.ά.), του ταιριάζουν πολύ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr