OliveMagazine

Mac n cheese με 4 ελληνικά τυριά και Μπεσαμέλ

Mac n cheese με 4 ελληνικά τυριά και Μπεσαμέλ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κοντά ζυμαρικά, κατά προτίμηση κοράλι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 150γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100γρ. γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη
  • 50γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
  • 50γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σε μπολ.

Προσθέτετε στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ τα τυριά, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην έτοιμη μπεσαμέλ και ανακατεύετε πολύ καλά. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του.

Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr