makaronada AlFredo_02783
clock icon
40'

Μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 100 γρ. τυρί cottage
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη
  • 200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Φτιάχνουμε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες, δηλαδή, σπαγγέτι Αλφρέντο. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και γρήγορο πιάτο. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σπαγγετιέρα Küchenprofi San Remo 6 lt, 23cm

Πολυκόφτης Severin Ματ 400W

Τρίφτης Τυριού Küchenprofi

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2

Βάζουμε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.