OliveMagazine

Μακαρονάδα cacio e pepe

Μακαρονάδα cacio e pepe

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1/2 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 100γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα μανιτάρια, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 5 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια το μισό χρόνο από ό,τι λέει η συσκευασία.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το πιπέρι για περίπου 1 λεπτό.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο από το νερό ώστε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 – 3 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το μισό τυρί και περίπου 4 – 5 κουτ. σούπας από τα υγρά των ζυμαρικών και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια κρέμα τυριού.

Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα και έχει δημιουργηθεί μια παχιά σάλτσα, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλη την κρέμα τυριού στο τηγάνι ανακατεύοντας με μια τσιμπίδα με κυκλικές κινήσεις για περίπου 1 λεπτό. Σε περίπτωση που χρειαστεί υγρά προσθέτουμε επιπλέον. Μόλις αρχίσει να πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο