Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 300γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 150γρ. ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Μια πολύ νόστιμη και κυρίως εύκολη συνταγή για μακαρόνια φούρνου, μιας και όλα τα υλικά μπαίνουν ωμά στο πιρέξ και ψήνονται γρήγορα στο φούρνο. Αυτή τη μακαρονόπιτα θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τα μακαρόνια άβραστα μέσα σε ένα πυρέξ και τα αλατίζετε ελαφρά.
Προσθέτετε τη φέτα, τα κυβάκια της πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρέξ και ανακατεύετε.
Ψήνετε στο φούρνο, χαμηλώνοντάς τον στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα. Σερβίρετε τη μακαρονόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τα μακαρόνια άβραστα μέσα σε ένα πυρέξ και τα αλατίζετε ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τη φέτα, τα κυβάκια της πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρέξ και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Ψήνετε στο φούρνο, χαμηλώνοντάς τον στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα. Σερβίρετε τη μακαρονόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.