malebi_anoigma

Υλικά

    Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. νισεστέ
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη, προαιρετικά
  • Για το σερβίρισμα:

  • τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού
  • φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Το μαλεμπί χρειάζεται λίγα υλικά, είναι δροσερό και αρωματικό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.

Βήμα 2

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη