manitaria-gemista-me-polyxromes-piperies
clock icon
55'

Μανιτάρια γεμιστά με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 24 μεγάλα μανιτάρια (καμπανούλες)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης πλυμένη, καθαρισμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη πλυμένη, καθαρισμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη πλυμένη, καθαρισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • λίγη γαλέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τα μανιτάρια αν τα γεμίσετε μπορούν να κάνουν ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό για τα επίσημα τραπέζια.

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα απλώνετε σε ένα ταψί.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Μόλις μυρίσουν καλά αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το αβγό και το εστραγκόν. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές ρίχνετε μέσα τις πιπεριές. Ανακατεύετε και με το μίγμα γεμίζετε τα μανιτάρια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με τριμμένη γαλέτα και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια αμέσως, όσο είναι ζεστά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα απλώνετε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Μόλις μυρίσουν καλά αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το αβγό και το εστραγκόν. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές ρίχνετε μέσα τις πιπεριές. Ανακατεύετε και με το μίγμα γεμίζετε τα μανιτάρια.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με τριμμένη γαλέτα και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια αμέσως, όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb