namti_anoigma
clock icon
60'

Μαντί φούρνου

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 500 γρ. κατεψυγμένα μαντί από τον Αραπιάν
  • 30 γρ. βούτυρο πάπρικα γλυκιά και καυτερή καπνιστή
  • 500 ml ζωμός βοδινός, καυτός
  • ξινή κρέμα σμετάνα ή γιαούρτι σακούλας
  • σκόρδο

Συνταγή για μαντί στο φούρνο από τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο Μοναστηράκι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα ένα-ένα τα μαντί χωρίς να αφήνουμε κενά. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30′. Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί ζωμό μόσχου, μέχρι τα 2/3 των μαντί. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.

Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με σμετάνα ή σκέτο γιαούρτι ή αρωματισμένο με σκόρδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα ένα-ένα τα μαντί χωρίς να αφήνουμε κενά. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30′. Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί ζωμό μόσχου, μέχρι τα 2/3 των μαντί. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.

Βήμα 3

Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με σμετάνα ή σκέτο γιαούρτι ή αρωματισμένο με σκόρδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.