Marble-cake-me-elaiolado-olive-header
clock icon
1:30'

Marble cake με ελαιόλαδο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • 350 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 20 γρ. κακάο

Το πιο αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων σε νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση ελαιόλαδου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη
άχνη και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη: στο ένα προσθέτουμε την κανέλα και στο δεύτερο το κακάο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ 26x10 εκ. και αδειάζουμε στη μισή φόρμα το μείγμα της κανέλας και στην υπόλοιπη το μείγμα του κακάο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 50 λεπτά περίπου και στους 150°C για άλλα 15 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη
άχνη και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη: στο ένα προσθέτουμε την κανέλα και στο δεύτερο το κακάο.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ 26x10 εκ. και αδειάζουμε στη μισή φόρμα το μείγμα της κανέλας και στην υπόλοιπη το μείγμα του κακάο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 50 λεπτά περίπου και στους 150°C για άλλα 15 λεπτά.