Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα!

ΓΙΑ VEGANS
1:20'
Μαύροι γίγαντες στη γάστρα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και κόλιανδρο
Υλικά
- 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
- 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 700 γρ. κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρους, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαραθούν, βάζουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια πολτοποιούμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.Βήμα 2
Τοποθετούμε σε γάστρα τους μαύρους γίγαντες, προσθέτουμε την σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά σε σβησμένο φούρνο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος