20181112163519_mavromatika
clock icon
60'

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Υλικά

  • 300γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με φασόλια χάντρες αλλά θα πρέπει να τα μουλιάσετε αποβραδίς σε κρύο νερό.

Ροδίτικη συνταγή της κ. Σέβας Αγγέλου από το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου. Ένα πιάτο που «παντρεύει» τη γήινη γεύση των οσπρίων με το χυμώδες φύλλο του σέσκουλου.

Βράζετε τα φασόλια και τα σέσκουλα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε καλά. Σερβίρετε τα σέσκουλα σε μεγάλη πιατέλα. Αλατοπιπερώνετε λίγο τα φασόλια και τα ρίχνετε πάνω από τα σέσκουλα.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνετε το καυτό λάδι με τα κρεμμύδια πάνω στα σέσκουλα και τα φασόλια. Σερβίρεται σαν σαλάτα ή πρώτο πιάτο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα φασόλια και τα σέσκουλα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε καλά. Σερβίρετε τα σέσκουλα σε μεγάλη πιατέλα. Αλατοπιπερώνετε λίγο τα φασόλια και τα ρίχνετε πάνω από τα σέσκουλα.

Βήμα 2

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Ρίχνετε το καυτό λάδι με τα κρεμμύδια πάνω στα σέσκουλα και τα φασόλια. Σερβίρεται σαν σαλάτα ή πρώτο πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κάτη