IMG_0308
clock icon
55'

Μελιτζάνα ρολό με μανούρι και σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριου μεγέθους, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5εκ.
  • 400γρ. μανούρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο ή σπιτικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ή ζάχαρη
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Ένας διαφορετικός και ιδιαίτερα νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές μελιτζάνες.

Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο multi το λάδι με το σκόρδο και το πέστο βασιλικού.
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δόσεις. Κόβετε το μανούρι σε μπαστούνια με πάχος ενός δάχτυλου και μήκος όσο το πλάτος από τις μελιτζάνες. Ρυθμίζετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του τυριού και τα τυλίγετε με φέτες ψημένης μελιτζάνας σε ρολό. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι.
Ξύνετε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ανακατεύετε με το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο. Περιχύνετε τις μελιτζάνες στο ταψί με αυτήν τη σάλτσα.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Στο μεταξύ χτυπάτε στο multi το λάδι με το σκόρδο και το πέστο βασιλικού.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δόσεις. Κόβετε το μανούρι σε μπαστούνια με πάχος ενός δάχτυλου και μήκος όσο το πλάτος από τις μελιτζάνες. Ρυθμίζετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Βήμα 4

Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του τυριού και τα τυλίγετε με φέτες ψημένης μελιτζάνας σε ρολό. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι.

Βήμα 5

Ξύνετε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ανακατεύετε με το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο. Περιχύνετε τις μελιτζάνες στο ταψί με αυτήν τη σάλτσα.

Βήμα 6

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή