milfeig

ΑΒΓΟ - ΤΥΡΙ

clock icon
20'

Μιλφέιγ τυριού με Calvados

Υλικά

  • 3 λεπτές φέτες μανούρι
  • 1 σφηνάκι Calvados (απόσταγμα μήλου) ή μπράντι
  • 1 μήλο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια, αλεσμένα

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι, που συνδυάζει άψογα τυρί με μήλα.

Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε μία κουταλιά από το βούτυρο, για μερικά λεπτά.
Ζεσταίνετε το ποτό σε μικρό μπρίκι. Περιχύνετε το μήλο και ανάβετε. Αφήνετε το μήλο να κρυώσει.
Βάζετε τις φέτες του τυριού τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις λεπτές φέτες του μήλου. Αλείφετε το «μιλφέιγ» με το υπόλοιπο βούτυρο -αφού προηγουμένως το λιώσετε- και το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μίγμα ξηρών καρπών.
Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε μισή ώρα πριν σερβίρετε. Αν θέλετε, το βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε μία κουταλιά από το βούτυρο, για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ποτό σε μικρό μπρίκι. Περιχύνετε το μήλο και ανάβετε. Αφήνετε το μήλο να κρυώσει.

Βήμα 3

Βάζετε τις φέτες του τυριού τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις λεπτές φέτες του μήλου. Αλείφετε το «μιλφέιγ» με το υπόλοιπο βούτυρο -αφού προηγουμένως το λιώσετε- και το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μίγμα ξηρών καρπών.

Βήμα 4

Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε μισή ώρα πριν σερβίρετε. Αν θέλετε, το βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή